Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není to pravda. Náš pan premiér ani pan president ještě v base nebyli. ;-D

0 0
možnosti
Foto

To je zvrácená logika. Množina lidí, kteří seděli dvakrát je podmnožinou lidí, kteří seděli jednou - každý, kdo bručí podruhé už musel jednou bručet. První kriminál není příčinou opakované trestné činnosti, ale nutnou podmínkou pro recidivu :-):-):-)

1 2
možnosti
Foto

... podle této logiky by se zločinnost snížila, kdybychom přestali zločince zavírat :-)

1 1
možnosti

"... a ten přímo psal, že jednou z příčin kriminální recidivy je výkon trestu odnětí svobody. To znamená, že kriminál je příčinou trestné činnosti."

Ta poslední věta a tedy i titulek jsou dost zavádějící. V rámci kontextu by to mělo znít takto: kriminál je příčinou recidivy v trestné činnosti.

Už dlouho se ví, že v kriminálu se začátečníci naučí mnoho nového. Na druhé straně, lidi násilné povahy nebo s jinou osobnostní poruchou se budou dopouštět kriminality bez ohledu na to, zda budou zavřeni, nebo ne. A budou se jí dopouštět opakovaně. Takže - izolaci takových lidí považuji za správné řešení. S tím, že by mělo platit pravidlo - 3x a dost.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Zajímavý rozhovor!R^

6 0
možnosti

Jak je to s odsouzeným několikanásobným vrahem, který nikdy nebyl ve vězení???

Též byl inspirován kriminálem?8-o

0 0
možnosti

Ne, to je prostě magor.

Jestli jsem článek dobře pochopil, tak věta z nadpisu je vysvětlena v poslední otázce. Sice, že české věznice neslouží k nápravě, ale spíš k izolaci problémového jedince od společnosti. Jedinec pak žije ve světě dalších odsouzených, nenapravuje se a po propuštění dochází k recidivě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 9,12
  • Průměrná čtenost 4109x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/