Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdy slavit? Když by se to vzalo do důsledků, tak se střílelo a bylo usmrceno spoustu lidí ještě dlouho po válce, kde v hlavní roli hrála II. světová válka. Ale kapitulace byla 8.5. 1945

5 1
možnosti
Foto

Celý ten spor je jen o datum vyhlášení kapitulace v jiném časovém pásmu, pak osmého. A o datum realisace kapitulace, devátého. A přitom to vůbec není podstatné.

4 1
možnosti
BM

Kapitulace německé posádky v Praze byla podepsána 8. května. To znamená, že Praha byla již 9. května v českých rukou. Akorát jednotky SS to nerespektovaly a bojovaly dál. Dle Váší logiky by se mělo slavit až 11. května, kdy proběhly poslední boje právě s těmito jednotkami SS.

8 2
možnosti
MB

M71i32l97o36š 47B24é64m

9. 5. 2013 14:13

Já bych to takto nesrovnával. Dřív byl správnej názor jasně danej. Dnes může být názorů nespočet. Můj je třeba takovej, že sověti nám nezpochybnitelně pomohli od nacismu, ale v vzápětí nám pomohli uvrhnout se do další totality. Po dvaceti letech tato pomoc vygradovala. Proto mám u nich, narozdíl od Yankeeů, tak trochu problém s výrazem "osvobodili".

9 3
možnosti
PU

P24e28t30r 69U92h42e64r

9. 5. 2013 14:08

Je vidět, že tomuto problému nerozumíte a vše jen zjednodušujete Rv

6 3
možnosti
Foto

Karma. Opravdu se to děje. Zatímco jsme za komunistů o osvobození Plzně Američany nesměli hovořit, tak dnes se sice o osvobození Prahy Rudou Armádou mluvit smí, ale ve veřejných prostředcích se o tom již tak moc nemluví. Prostě manipulace jako hrom.

A toho paumělce Černého nakopat do zadele by bylo málo. Viděl bych lepší cíl, takový párný neboli sudý, ale já nesmím ani naznačovat.

7 8
možnosti

9. 5. 2013 14:05

Ono to bude asi tím, že se zrovna tihle osvoboditelé se zachovali jako uzurpátoři. Což zřejmě některým šmejdům vyhovovalo.

9 5
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4109x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/