Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jménoapříjmení

23. 3. 2012 17:05
Přiznám se, že jsem to přečetl celé.

Chci věřit, že mi to někdo v budoucnu nepřičte k tíži. (nedivil bych se)

Víc k tomu nemám.... radši.

1 0
možnosti
G

Gwendolyn!

23. 3. 2012 16:51
Jak dlouho, nez Slovaci na SME.SK objevi sarm Hreba?

Bude mu tam asistovat jeho kamaradicek Hassanek?

4 0
možnosti
IK

mejsehezky

23. 3. 2012 16:53
Re: Jak dlouho, nez Slovaci na SME.SK objevi sarm Hreba?

Na to stačí jeho nahlašovací (netvrdím, že udavačská) schopnost, poznají to dost rychle :-) Všimla jsem si, jak tam mizí komentáře ;-D

2 0
možnosti
M

miyu_01

23. 3. 2012 11:54
Dotaz na pana Hassana

Pane Hassane, ja bych na Vas, jako autora blogu mela jeden dotaz: Jaky dojem na Vas delaji Hrebenarovy odpovedi? Vam to opravdu prijde obdivuhodne/zaznamenanihodne ze jeden postizeny (Hrebenar) plive na ty postizene, kteri bud neco dokazali nebo se snazi neco dokazat? Vam neprijdou ty jeho odpovedi jako tzv. sour grapes ("ja bych byl rad jako oni, ale nikdy to nedokazu, i kdybych mel na konte miliony, protoze nejradeji jen sedim na fejsbuku a cpu se cokoladou, tak proto aspon plivnu po tech co se snazi)? Co rikate na Hrebenarovo vyjadreni ohledne VS? (Tuto otazku ponekud vachrlate sam zahral do autu). No, vlastne je tech dotazu vic, snad to neni problem ;-). Vim, ze si o me myslite ze jsem zla a sprosta a na Hrebenarovi si hojim nejaky mindrak. Neni to pravda, jen nemam rada prolhane, zle, sobecke a zavistive lidi.

6 0
možnosti
VH

http://hassan.blog.idnes.cz/

23. 3. 2012 12:04
Re: Dotaz na pana Hassana

Dobrý den,

jako člověk, který se snažil podat svým způsobem kritický a vyvážený rozhovor se k tomuto nemohu vyjádřit.

Ne, ačkoli jsou Vaše příspěvky někdy dost na hraně, tak tvoříte výjimku o které si to nemyslím.

Přeji hezký den! V.H.

1 0
možnosti
Č

Čingis_Xaan

23. 3. 2012 11:18
...

Pan Zach si dodělává vysokou školu.. přivydělává si moderováním.. našel si zdravou přítelkyni.. Jak si na tom stojíš v těchto otázkách Ty?

Přítelkyni nemám. Ženské se zajímají jenom o takové hovadiny jako, jestli dokážu mít erekci, jestli mám vlastní bydlení, jestli bych se dokázal postarat o děti, což považuji za velmi podivné otázky, protože láska přece nezná hranice.

Zajímalo by mě, jestli ženský, který se chtějí seznámit s postiženým opravdu uvažují takto hovadským způsobem.

Pan Zach si dodělává VŠ a moderuje, ale co má dělat ten, kdo se na žádnou nemůže dostat a rukodělné práce ho zas tak nezajímají a navíc třeba trpí sociální fóbií? :-)

3 0
možnosti
K

kytt3

23. 3. 2012 13:47
Re: ...

léčit si sociální fobii, co jiného mu zbývá? :-) Pokud se pan Hrebenar nemůže na žádnou školu dostat, asi nebude tak skvělýM a úžasnýM a šikovnýM, jak o sobě tvrdí.(Spíš už dnes je přestárlý.) Zřejmě ta jeho chronická lhavost bude součástí právě oné fobie. Ale pak nechápu, proč se za ni stydí, je to handicap jako jakýkoli jiný, lidí s touto nemocí je také dost. Stačilo by to pojmenovat a něco s tím začít dělat. Nelze si donekonečna říkat, že se člověk bojí lidí a proto nikam nepůjde - jednou stejně z toho bytu bude muset vylézt, tak aby se z toho pak psychicky nezhroutil úplně.

A jak se seznamují ženy s postiženými? Úplně normálně a řeší při tom naprosto normální věci, včetně toho, jaký vliv má jejich handicap na jejich život, jak jsou soběstační a schopni sebeobsluhy, majetkové poměry, vztahy s rodinou a okolím... Neříkejte, že jste to při seznamování se zdravou ženou neřešil taky. :)

2 0
možnosti
Č

Čingis_Xaan

23. 3. 2012 11:07
...

Většina lidí nechápe, že být postižený je obrovská psychická zátěž, která vás může uvrhnout do depresí, úzkostí atd. a to bezpečně člověka vyřadí ze života tak, že není schopen si pomalu ani vyčistit zuby, natož cvičit a hledat nějaký vztah.

Společnost tohle musí pochopit, protože na vozíku může skončit každý.

1 0
možnosti
VH

http://hassan.blog.idnes.cz/

23. 3. 2012 11:09
Re: ...

Ano, přesto, že byl můj článek veden spíše kriticky, tak mám podobný názor. Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
DS

VyMeTaky

23. 3. 2012 5:57
3 0
možnosti
AKSS

Abadi Kwame stokrát smazaný

23. 3. 2012 7:57
Re: Revizor napaden nožem...

Hassana by myslím nikdo jako "mladíka" už neoznačil.

3 0
možnosti
K

kytt3

22. 3. 2012 22:03
lži pana Hrebenara a realita

"Částečně mám jeden přivýdělek při psaní pro Živě.cz, ten je ale jen občasný." Kdyby řekl, že ten blog na zive.cz je rok mrtvý (poslední příspěvek je z 10.5. loňského roku), bylo by to realitě podobnější. "Pan Zach pochází z bohaté rodiny, jeho otec je podnikatelem, proto má

mnoho prostředků na zakoupení kompenzačních pomůcek, které si obyčejný

zdravotně postižený nemůže dovolit." Pokud má pan Zach otce podnikatele, tenhle podnikatel pravděpodobně platí vysoké daně, čímž přispívá nejen na život svého syna, ale i pana Hrebenara. "Ale toto asi nejvíc pochopí pouze ten zdravotně postižený, který si něčím podobným prošel." Bohužel, pan Hrebenar si stavem po úraze, kdy by zůstal ochrnutý, neprošel, jeho nemoc má progresivní charakter, což znamená, že si na různá omezení vyplývající z handicapu zvykal postupně. "Kdysi před několika lety jsem byl v politické straně, ve které kdybych mlčel, jsem se mohl dostat hodně vysoko." Dostat se vysoko znamená dle tázaného hodně peněz, je to tak?

5 0
možnosti
K

kytt3

22. 3. 2012 22:12
Re: lži pana Hrebenara a realita

"Mimochodem na vozíku jsem se také účastnil závodů, bohužel kvůli nemoci srdce jsem toho musel zanechat." Zaprvé proč to zmiňuje, pokud sport dle něj není podstatný? Zadruhé proč slovem sport rozumí výkonnostní sporty a závody? Copak nejsou i jiné druhy sportu, které by mu srdce nezatěžovaly? "jenže postižený se navíc třeba na první schůzce setká s otázkou: "a co

sex, zvládneš ho", nebo "umíš vychovat děti" , což pokládám při začátku

seznamování za nemístné." Pokud se s tím postižený setká až na první schůzce, považuji to za nemístné naopak já. V mém případě tohle bylo vyřešené už dávno předtím a bez toho bych žádný vztah nemohla vůbec realizovat. Člověk musí dopředu vědět, co ho čeká a na co se připravit. "Byl jsem vychovaný k tomu, že všichni jsme stejní a chyba je pouze v jednotlivci." Špatná výchova. Nikdo není stejný jako ten druhý. Závěrem bych opět prosila o seznam těch organizací, které mají skrze Hrebenara "vyjednávat s vládou". Mé požadavky nezná, tudíž je nezastupuje.

4 0
možnosti
DKK

Děkanka Katedry Kroupologické

22. 3. 2012 19:33
8 0
možnosti
IK

mejsehezky

22. 3. 2012 19:48
Re: Rozhovor je tez zde

Ano, toho znám ;-DR^

1 0
možnosti
M

miyu_01

22. 3. 2012 17:16
...........

Btw. co je to zase za titulek k rozhovoru:

Být pozitivní k postižení není o úsměvech do foťáku    ....to si doufam vymyslel Hrebenar a ne Vy Hasssane....

3 0
možnosti
S

sedici

22. 3. 2012 17:27
Re: ...........

Asi to vymysleli oba po trech hodinach usilovne diskuse. ;-D

I muj osmilety syn by to musel v domacim ukolu preskrtat.;-D

4 0
možnosti
M

miyu_01

22. 3. 2012 16:38
Rozhovor se lharem plny lzi

No az ted jsem se sem dostala... Vsimnete si jak zase pomlouva Zacha = Zach neni liny lempl, chce pracovat, pere se se svym postizenim, hledi dopredu, nefnuka... A Hrebenar zase jak poskrabana gramo deska: penize, penize, bohata rodina.. ale sam nedela nic. A dalsi LEZ: pry vstavam kolem 10 hodiny!!! To urcite, vsichni kdo mu vidime na fejsbuk tak vime ze do peti do rana pise infantilni setr/svetr basnicky a posloucha pink, pak jde chrapat a pred 1500 nas zdravi s tim ze se zrovna pekne vyspinkal. No co, rozhovor s notorickym lharem je plny lzi a polopravd. Take si vsimnete jak pekne zamluvil tu otazku se skolou.... Tentokrat radeji uz se neodvazoval lhat o svem vysokoskolskem studiu, no aspon ze tak.

4 0
možnosti
K

kytt3

22. 3. 2012 17:33
Re: Rozhovor se lharem plny lzi

jo jo, se školou problém není, akorát mi vadí, když mi spolužáci nenosili tašku. :-) To je velký problém. Zvlášť když mě tu z fleku napadá asi milion způsobů, jak tenhle "problém" překonat - i kdyby měla být v každé učebně zamykatelná skříňka speciálně pro Hrebenarovy sešity a učebnice. Rv Když už mu teda nestačilo slušně požádat a musí ze spolužáků dělat hyeny, což mu nikdo nevěří.

Nic, smolím tu alternativu k tomuhle rozhovoru, s podobnými otázkami. Ať si Hasshreb škubnou.

2 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4109x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/