Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

FLOGYN

22. 6. 2011 11:06
Budeme plivat na pomníky?

Hitler nebyl poražený Stalinem, ale spíše navzdory chybám Stalina a ty stovky vypálených vesnic, zničených měst, miliony mrtvých Rusů, Ukrajinců... jsou známá fakta. Myslím, že se neprosí o  vděk ani o úctu. Je to na nás. . Tak si klidně, komu to dělá dobře,teď to snad i leckde patří k dobrému tónu,   hrdinně  plivněte na pomníky (je jich tady dost), nebo natřete narůžovo tank. Já bych to nedělal a exhibici podobného ražení za umění nepovažuji, jednoznačně  za trapnost. Proč mě nepřekvapuje, že s tím p. Vondra souhlasí?

0 0
možnosti
PJ

pedro14

22. 6. 2011 10:47
je to proste ceska recese

nejedna se o padle vojaky ale vzkaz tem co nas uz 2x osvobodili.. je potreba hlidat aby nas neosvobodili potreti

0 0
možnosti
PV

P.spk

22. 6. 2011 10:53
Re: je to proste ceska recese

a také je potřeba střežit, aby Habsburkové opět neobsadili český trůn!

0 0
možnosti
E

ekokom

22. 6. 2011 10:44
NENÁPADNÉ PŘEKRUCOVÁNÍ HISTORIE

Myslete lidi!!! ;-€Mluvte s pamětníky! Ještě pořád jsou mezi námi ročníky 1920,1925,1930 ti všichni si dobře pamatují co se dělo.!!!Ano je to tak! Velká vlastenecká válka byla sssr vedena pouze kvůli tomu, aby se sssr dostal k našim zásobám kvalitního uranu o kterých věděl, nebo chtěli hitlerova tajná ufa a další tajné zbraně ve Kbelích, mohou za to ilumináti..? citace z článku  : "tento památník symbolizující statisíce sovětských vojáků, kteří zahynuli při osvobozování naší vlasti". To nás měli rusové tak rádi? Já myslím že osvobodili od nácků svoji vlast a né nás. A při osvobozovásni ČSR na našem území neumírali po stovkách tisíc, možná tak po stovkách!!!!

0 0
možnosti
PV

P.spk

22. 6. 2011 10:48
Re: NENÁPADNÉ PŘEKRUCOVÁNÍ HISTORIE

a co z toho vyplývá? že nás od Němců neosvobodili?

0 0
možnosti
PV

P.spk

22. 6. 2011 10:42
Proč to pan Černý s Vondrou dělá?

0 0
možnosti
PV

P.spk

22. 6. 2011 10:47
Re: Proč to pan Černý s Vondrou dělá?

.....a) Černý si vytýčil za cíl nasjat postupně všechny národy- už v Bruselu vytočil Bulhary, Slováky........teď jsou na řadě další...

b) Entropa ho přišla s Vondrou draho a potřebuje zalepit dluhy a tak se zviditelňuje, tankem si vytvoří výtečnou reklamu, nakonec dobře s Vondrou vědí, že primitivní antibolševický pud na Čechy zabírá i v dobách, kdy už je dávno na smetišti dějin....

c) to neví ani Černý

0 0
možnosti
W

woodward.b

22. 6. 2011 10:39
především by sis měl trochu ujasnit pojem "osvobození"

když ti do země vtrhne banda lupičů, který tu pak vládnou šest let, a vyženou je jiní lupiči, kteří tu potom vládnou víc než čtyřicet let, tak mi výraz osvobození připadá poněkud nemístný. kdyby rusko netrvalo na dodržení demarkační čáry na českým území, mohli bejt amíci v praze nejpozdějc šestýho května. němci v česku by se dostali do americkýho zajetí - o což jim šlo především, takže by nijak zvlášť nekladli odpor a v povstání mohlo být mnohem míň obětí.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

22. 6. 2011 10:45
Re: především by sis měl trochu ujasnit pojem "osvobození"

na dodržení demarkační čáry trvaly obě strany její překročení žádal gen Patton ale byl spojeneckým velením odmítnut není totiž nic horšího než promíchání byť spojeneckých vojsk která se nikdy neviděla, to co se dělo po válce je hlavně naše vnitřní záležitost, byli jsme to my kdo ve volbách poslal do vlády komunisty kteří poslouchali sověty a byli jejich prodlouženou rukou, byli to Češi kteří v roce 48 pochodovali ulicemi pod taktovkou KSČ, byli to Češi kteří ozbrojeni pod hlavičkou Lidových milicí vyhrožovali občanskou válkou, byli to Češi kteří freneticky tleskali Gottwaldovi s jeho vrácením z hradu, etc etc , výmluvy na to co nám kdo provedl umíme skvěle, svou roli raději nepřipomínáme

0 0
možnosti
NC

nesmrtelný Chuck

22. 6. 2011 10:32
Ano jsi natvrdlý

pokud nemůžeš pochopit, proč Češi chápou růžový tank jako radost z 21 let trvající ruské okupace. Okupace, která zastínila osvobození v roce1945. ;-O;-€

0 0
možnosti
DB

D.Brux

22. 6. 2011 10:39
Re: Ano jsi natvrdlý

Češi? Spíš ti jednodušší Češi. Symboly okupace po r. 68, na které se mimochodem celá řada Čechů vehementě podílela, jsou jsou zcela jiné věci, nešvary, které leckdy podnes trvají. Hulvátství nebo překrucování historie kupříkladu.

Ruský tank byl symbolem osvobození Rudou armádou, a ano taky trošku symbolem nešťastných událostí kolem osudu Československa.

Byl jsem v r. 91 toho názoru, že má zmizet, ostatně bylo takových tanků po českých městech víc, protože jsem si myslel, že žiju v zemi lidí, kteří mají jasno o své historii. Teď ve mně ale hlodají pochybnosti v tom smyslu, že by se ruské tanky mládeži a dětem s nějakým zasvěceným komentářem zase měly ukazovat. Mladí lidé mají guláš v hlavách. A z toho pramenící komplexy identity.

0 0
možnosti
DB

D.Brux

22. 6. 2011 10:26
laciné zviditelňování se taky-umělce

V té euforii pádu železné opony před dvaceti lety se to ještě dalo chápat, různí lidé dělali různé koniny. Dnes je to poměrně trapné, žijeme v zemi se silnou rusky mluvící komunitou, jsme v NATO, a fakt že se k tomu vyjadřuje (byť nekompetetní) ministr obrany není dobrý pro naši zahraniční politiku - Rusko je dnes jiný stát nežli Sovětský Svaz ale Rusové jsou stále titíž, a jejich oběti II. svět válce byly pro Čechy nepředstavitelné. Dále je mi docela smutno z některých příspěvků, lidé jsou prostě nepoučitelní, nebo snad mají komplex z toho, že se jejich dědové neosvobodili od nacistů sami asi.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

22. 6. 2011 10:33
Re: laciné zviditelňování se taky-umělce

Ti kdo osvobozovali byli vojáci USA, Velké Británie a jiných demokratických zemí. V případě zemí, které dobyl SSSR nemůžeme o žádném osvobození mluvit.

0 0
možnosti
TJ

třešeň japonská

22. 6. 2011 10:22
Mě osobně se růžový tank líbí.

Nevnímám ho jako neúctu k osvoboditelům r. 45, ale jako symbol, že válka je nesmysl a zlo, okupace stejně tak. A když to vezmu z gruntu, tak stejná je i politika bez rozdílu barev. V záplavě kýčovitých staveb, které v Praze vyrostly, kýčovitých obchodů, stánků a zboží, co se kolem Karlova mostu prodává, nepovažuji růžový tank ani za nějaký odpudivý kýč.

0 0
možnosti
PV

P.spk

22. 6. 2011 10:06
Komu Češi dávají na odiv růžový tank?

Komu je vlastně tank určen? Má potrestat Stalina? ..ten už nežije....má se vysmívat Brežněvovi? ...už je také mrtvý. Má se vysmívat ruským mafiánům, kteří se sami komunismu smějí? má dráždit mladé Rusy, kteří k nám zavítají na návštěvu nebo např. za hokejem? Komu je ta šaškárna určena? Nebylo by možná od věci od pana Černého nainstalovat šibenici s figurínou Františka Josefa II ...;-D

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

22. 6. 2011 10:14
Re: Komu Češi dávají na odiv růžový tank?

Růžový tank Josif Stalin je symbolem demaskované lži o osvobození. Protože komunistický režim, který sem zavlekl má v této zemi na svědomí 10 000 mrtvých a její naprostou devastaci.

2 0
možnosti
JK

Jenín

22. 6. 2011 10:04
Jak hluboko jste klesli

Tady přece nemůže jít o politiku. Ten tank byl pro všechny normálně myslící lidi symbolem všech mrtvých vojáků RA, kteří ať už se to někomu líbí nebo ne tuto zemi definitivně osvobodili od fašistického německa, stejně jako američtí vojáci. Na památku všech, kteří padli při osvobozování naší vlasti, ať už z východu či západu je jakékoli pošpinění symbolu těchto bojů to největší svinstvo a rozumově se to nedá vysvětlit. Pouze se vždy jedná o vlastní zviditelnění, ale tímto způsobem je to hyenismus.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

22. 6. 2011 10:05
Re: Jak hluboko jste klesli

je to oblíbená zábava česklého lidu po politických změnách bourat pomníky jakékoliv, třeba i mariánský sloup

0 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4109x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/