Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No vidíte a já je mám vyfocené, když přicházeli Mosteckou ulicí na Karlův most. ;-):-P

0 0
možnosti
JR

J83a55n 71R55á35ž

25. 9. 2016 19:37

K diskuzím o právu uveřejňovat fotografie na internetu:

Občanský zákoník velmi silně chráníosobnost člověka, včetně jeho podoby. Každý kdo zveřejňuje fotografie kohokolivna internetu si musí být vědom, že taková fotografie může být zneužita,popřípadě upravena tak, že poškodí, zesměšní, či jinak zneváží osobnost fotografovaného člověka a takto upravená fotografiese dále může šířit po internetu. Tvůrce fotografie si musí být vědom objektivníodpovědnosti za takové zneužití a musíbýt připraven nést i trestně právní důsledky.

Základnízásadou ochrany podoby člověka, jak je upravena v Občanském zákoníku, je autonomie vůle, zachytit a rozšiřovatpodobu člověka jen s jeho souhlasem. Z toho se odvozuje zákaz neoprávněného zobrazení a šířenípodobizny člověka. Toto právo je chráněno i mimo soukromou sféru. Je tedyirelevantní, že fotografie byla pořízena na veřejně přístupném místě. Důležitépro posouzení protiprávnosti tak je, zda byla fotografie zveřejněna na veřejně přístupnýchstránkách internetu a zda k tomuto zveřejnění dala fotografovaná osobasouhlas.

Jakje ochrana práva na podobu specifikována v Obč.zákoníku

§ 84 Zachytit jakýmkoli způsobem podobu člověka tak, aby podle zobrazeníbylo možné určit jeho totožnost, je možné jen s jeho svolením.

§85 (1) Rozšiřovat podobu člověka je možné jen s jehosvolením

P.S. Všechny moje příspěvky nemají nic společného s tím, zda sympatizuji, či nesympatizuji s účastníky inkriminované demonstrace. (Nesympatizuji) Ze zkušenosti osoby mi blízké však vím, jak je jednoduché zneužít jakoukoliv fotografii zveřejněnou na internetu k dehonestaci člověka a považuji za absolutně nepřípustné, aby se podobné "fotoreportáže" zde na blogu vyskytovaly. Jednou to je reportáž s akce Konvičkovců, podruhé to mohou být znevažující fotografie z nějaké dobročinné akce, nebo zachycující intimní chvíle člověka.

9 2
možnosti
Foto

No a dál? Vy myslíte že V. H. jako zkušený fotograf tyto věci neví?

Na co si to hrajete?

4 2
možnosti
ZB

Tak to tričko mluví za vše,takhle se dnes v Čechách reprezentují "vlastenci"?Hnus.Rv

7 0
možnosti
JS

J35a12n 30S82e83m30i39k

25. 9. 2016 21:53

tak tohle je klasicky "slovnik" ruske politiky- treba po valce se vsechny ty okrajova hnuti co nastolovala rusky rezim v Polsku, Madarsku, Bulharsku mely ve jmenu slovo "vlastenecky"

...podobne v kazdem projevu proruskeho kolaboracniho rezimu u nas po roce '68 bylo slovo "vlastenecky", coz znamenalo v prekladu "kolaborujici s okupacnimi vojsky"

...proste oni maji svuj vlastni jazyk

1 0
možnosti
MC

RvMnoho lidí z vaší fotoreportáže je silná káva. To však nemění nic na tom, že Donald Trump je lepší volba.

10 6
možnosti
JL

Lepší volba, pro koho?

6 0
možnosti
ZH

Slusny panoptikum hruzy, vcetne znamych tvari ceskeho extremismu.

19 7
možnosti
AP

A57d97a66m 24P27o67c32h29e

25. 9. 2016 17:08

Slušný argument, opravdu.

5 4
možnosti
RH

Putin zavelel a Zeman stejně jako tihle chytráci podporují Trumpa. Dokonce sami dávají najevo (triko, prapor), že Trump v čele USA je důležitý hlavně pro Rusko. Osobně si myslím, že Trump to asi vyhraje a všichni jeho proruští podporovatelé budou velmi rozčarováni...

13 12
možnosti
MM

Zvolení Trumpa může zastavit snahy USA o vyvolání válečného konfliktu v Evropě. Zvolení Clintonové bude tento konflikt eskalovat. Souhlasím s Vámi, že některými lidmi zmiňovaná proruská orientace Trumpa není tak horká. To, že chce zlepšit vztahy s Ruskem a snížit riziko konfliktu neznamená, že je rusofil.

18 9
možnosti
KM

K94a40r55e12l 64M52a15s14e19k

25. 9. 2016 12:21

Ani s jedním bych nešel na pivo. Díky za osvětu, pane Hassane. R^

15 2
možnosti
MM

To, že byste s někým nešel na pivo neznamená pro toho druhého žádnou ztrátu. Chtít jít s někým na pivo je hezké, ale aby k tomu došlo, musí to chtít oba. Pokud s někým na pivo nechcete, nejspíš to druhá strana cítí stejně.

21 5
možnosti
JL

Pěkné fotosky.R^

Ti naši švarní hoši v touze se zviditelnit, používají velmi zajímavé doplňky.

Jižanská vlajka, nebo ještě lépe, vlajka Doněcké lidové republiky.;-D

13 1
možnosti
VK

Docela pobavilo. Těmto individuím stačí, že Trump obdivuje Putina. Ostatní je mimo jejich chápání. A pro pana Ráže, zveřejnění fotografií z demonstrace, to je reportáž. To, že se její účastníci zesměšňují už svou pouhou existencí, oblečením a vyjadřováním, to není chyba fotografa. A

14 3
možnosti
MM

A to že Trump obdivuje Putina jste zjistil jak? Dali jste pivko a on se Vám vyznal? To, že chce Trump zlepšit vztahy s Ruskem je rozumný cíl, ale neznamená to obdiv k Putinovi. Vy raději Clintonovou, která se třese na válku?

9 5
možnosti
JR

J18a73n 44R50á64ž

25. 9. 2016 10:50

Ať se snažím sebevíc, nemohu najít účel této "fotoreportáže" jiný, než urážet a zesměšňovat sympatizanty kandidáta na amerického prezidenta. Divím se, že administrativa stránek nereaguje stažením a vyloučením pana Hassana se seznamu bloggerů, protože jako autor podobných fotoreportáží porušuje opakovaně kodex blogera naprosto fatálním způsobem.

Například zveřejňuje fotografie i se jmény účastníků bez jejich souhlasu. a tím porušuje ustanovení občanského zákoníku chránící osobnost člověka.

14 17
možnosti
DK

Myslim, ze kazdy ucastnik demonstrace tak nejak predpoklada, ze by se jeho foto mohlo v mediich vyskytnout. Proste to neni nejaka soukroma akce...Nijak nefandim Hassanovi, ale on je v teto fotoreportazi nijak nezesmesnuje, nijak se k tomu nevyjadruje. Svym zpusobem se zesmesnuji sami, protoze poradat v CR demonstraci na podporu Trumpa, je absurdni...

16 5
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4109x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/