Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K75a57r64e22l 64B90o76č68e59k

11. 2. 2014 17:06

Silná slova a špatný překlad.

Namíbie je chudinký národ, který nemá dost peněz na udržování vzácnějších zvířat. Pokud získají peníze touto cestou, kontroverzní, ale ne zrůdné. Nosorožec je neplodný, starý, agresivní, stejně by ho odstranili, aby neohrožoval ostatní. Knowlton je lovec, praštěný boháč, ale jeho peníze budou zužitkovány dobře. Zrůda ale jistě není.

0 0
možnosti
Foto

V30í26t 37H93a34s94s16a15n

11. 2. 2014 17:21

Obávám se toho, že se tzv. "neplodní" nosorožci v Namíbii najednou začnou množit.

0 0
možnosti
Foto

Vítku, co to vzít fakticky:

1. nosorožce odstřelit třeba, neb neplodný nosorožec by neměl ohrožovat ostatní (tady jde o konstatování správců rezervace, tak předpokládám, že východisko platí)

2. když toto "právo" neprodají, budou svému zaměstnanci ještě naopak platit.

Shrnutí, mít či nemít několik milionů k dispozici parku, když faktický výsledek je stejný, mi přijde jako jasná volba.

A poznámka osobní na okraj. Úplně normální mi ten lovec nepřijde a i kdyby mi to někdo zaplatit osobně bych o to nijak nestál. Ale nabubřelost toho lovce bych taky využil.

1 0
možnosti
Foto

V91í35t 19H41a68s51s87a85n

11. 2. 2014 16:55

Vladimíre,

Obávám se toho, že v té zemi najednou budou přibývat tzv. "neplodní nosorožci".

V případě Nosorožce černého se navíc jedná o ohrožený druh. To znamená,že kdyby měl Knowlton skutečně zájem na jeho ochraně, tak tam těch 350 000 USD pošle bez zabíjení, a pokud je ten nosorožec skutečně nebezpečný pro ostatní, tak ho evakuují jinam. - Obávám se však, že jeho "neplodnost" a "nebezpečnost", je jen záminkou pro to, aby tam zvali lidi, jako je Knowlton.

0 0
možnosti

Mimochodem, když se tu Hasan ošklíbá nad finanční stránkou věci a rozdává hraběcí rady, proč tedy těch 350 000 nedaruje biologům, tak já bych měl jiný dotaz: proč se ty desetitisíce naprosto doběla rozhořčených (jako by šlo o nejdůležitější věc v jejich životě) nesložili a nevyslali zástupce, který by v dražbě Knowltona přeplatil, právo na odstřel získal sám a pak s velkou slávou tomu nosorožci nedaroval život (když už finančně nepřispívali na ochranu nosorožců předtím). Ale troška bezrizikové z řetězu utržené nenávisti přes net je jednodušší a příjemnější, že? :)

2 0
možnosti

Na příspěvcích s nadpisem "někdo: možnost 1 či možnost 2", přičemž možnost jedna je v protikladu k možnosti 2 je hezké to, že je vůbec nemusíte číst, abyste věděli, kterou variantu zastává autor - vždycky je to ta negativní, většinou uvedená jako ta druhá :)

Že se nám Hasánek nezmínil o tom, že ti sluníčkovští protestující jemu a jeho rodině vyhrožují zavražděním a ukazují se tak v daleko horším světle a zrůdněji pokřivení než ten samotný blbeček výherce.

1 0
možnosti

ale jo, ať si toho medvěda nebo nosorožce jde odlovit....ale pěkně beze zbraně na ferovku

1 0
možnosti

Taky me to napadlo. I kdyz aby to bylo ferove, tak bych mu uznal nuz

1 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 9,12
  • Průměrná čtenost 4109x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/