Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"za komunismu bagatelizoval podíl Američanů"...

Nikoliv. Za komunisTŮ, ne za komuniSMU. Komunismus tady nikdy nebyl.

1 1
možnosti

řekl bych to asi takto srovnáváte nesrovnatelné a doplňujete to silnou demagogií

4 2
možnosti

takže komanči lhali ve všem a vymazávali dokonce nepohodlné lidi z fotografií a když se o tom mluví, tak je to nevyvážené ? 8-o

7 5
možnosti

Staré bolševické psy novým kouskům nenaučíš. ;-D

3 8
možnosti

Problém je, že ani mnozí US vojáci nebyli žádní hodní hoši se žvýkačkami a pivním břichem jak se prezentuje na všech srazech v Plzni. Sověti nebo Američani prošli roky šílených bojů, hrůz a nenávistí, mnohé ovládla temná pomsta, kterou my nejsme schopni pochopit.  Babička kamárada z Horaždovic vyprávěla, že jednou na statku, kde žila německá rodina, spousta lidí, se usídlili Američané. Vypili skoro celý vinný sklep a opili se do němoty. Jednomu se udělalo zle, a tak začali podezírat Němce ze statku, že otrávili víno, a tak v zběsilosti postříleli celou rodinu, děcka, otce, matku, prarodiče. A pak sedli do těch svých zelených Jeepů a odjeli. Nebo u Strakonic byl zajatecký lágr pro Němce, celé dny tam stovky vojáků museli sedět na zemi, žízniví, hladoví, kdo vstal, toho Američani zastřelili, pak tam vypukl tyfus, šílené. Protože to nebyla žádná mise OSN s modrými přilbami, 2. světová válka byla válka o přežití, boj na život a na smrt. To je si třeba uvědomovat.

6 2
možnosti

J30a24n 61R95á26ž

10. 5. 2013 9:09

Jestli vzpomínáme na konec války 8.nebo 9. je celkem nedůležité. Důležitější je nezapomenout pravé důvody proč Praha byla svobodná až 9.května i to, že zahynulo zbytečně mnoho Čechů na samém konci války (a to nejenom v Praze) jako důsledek přímého rozkazu Eisenhauera,který zakázal horkokrevnému Pattonovi pokračovat podél Vltavy na sever a už samotné osvobození Plzně mu "omlátil" o hlavu jako porušení rozkazu do ČSR nevstupovat.  Československo muselo být osvobozeno Sověty podle dohod z Jalty a to "Ike",který tehdy už byl více politikem, než vojákem, ctil. O tom kdy skončila válka je tak dnes, stejně jako to bylo tehdy, rozhodnutí ryze politické.

Spíše mne mrzí,že politici i veřejnost ve vzpomínkách zcela ignorují tisíce ruských vojáků,kteří při osvobozování ČSR padli. Ti přece nemohli ani za rozhodnutí Stalina,ani za rozhodnutí Brežněva učinit z naší země svoji kolonii.

A proto heroizování Američanů, bez připomínání pro osvobození ČSR daleko důležitější úlohy Rusů,Rumunů a Čechů i Slováků v jejich řadách,považuji  za hulvátství.

6 2
možnosti
Foto

V případě Prahy jste zapoměl na Vlasovce.

0 1
možnosti
Foto

V minulém režimu se v oficiálním dějepise nemluvilo a mluvit nemohlo o spoustě věcí. Nyní se mluví o všem. Možná s různým důrazem, ale to je jen obnova rovnováhy.

Autor srovnává nesrovnatelné.

Sovětské tanky vyhnaly Němce, ale svobodu nepřivezly. To je dějinný fakt. Z Ruska jsme např. v r. 1946 dostali zákaz akceptovat Marshalův plán pomoci na obnovu zničené Evropy. Proč jsme se tomuto nesmyslu podrobili? Prostě proto, že jsme byli ve Stalinově zóně.

Mohu uctít hroby Sovětských vojáků, ale Sovětský Svaz žádným osvoboditelem není a nebyl.

Bohužel je asi i faktem skutečnost, že západ i Vatikán tolerovali Hitlera - neboť se domnívali, že zničí Sovětský Svaz s jeho agresivními plány na ovládnutí Evropy. Přečtěte si např. něco od Suvorova -Všechno bylo jinak.

„Vítězství revoluce v Německu je zajištěním vítězství revoluce světové“,  J.V.Stalin

4 4
možnosti
Foto

A proč potom hodnotí Suvorov vítězství nad Německém jako prohru a říká, že si Stalin byl vědom toho, že prohrál.

3 1
možnosti

Víte že lidé v sovětských táborech smrti (gulagy) si přáli, aby němci vyhráli válku? A lidé v německých táborech smrti si přáli aby jí vyhráli sověti. PARADOX

5 4
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 9,12
  • Průměrná čtenost 4109x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/