Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

skeptický

8. 4. 2011 15:47
Příslušník SNB nebyl nevinný chudák, ale

byl represivním nátrojem diktatury. Takže to bylo zabij nebo budeš zabit, tak jak to ve válce chodí. Příslušníci wehrmachtu byli také většinou normální, slušní lidé a přesto byli zabíjeni a my to oslavujeme. Vím, že namítnete, že srovnávám nesrovnatelné, ale skupina kolem Mašínů se snažila probít na Západ a protože to byli vojáci, tak bojovali.

0 0
možnosti
V

vit.hassan@seznam.cz

8. 4. 2011 16:01
Re: Příslušník SNB nebyl nevinný chudák, ale

Aha..a to že ten byl onen četník represivním nástrojem diktatury se projevovalo tak, že jel na kole objasnit fingovanou nehodu.. - Děkuji za vysvětlení.Rv

0 0
možnosti
MK

eltanin

8. 4. 2011 16:09
Re: Příslušník SNB nebyl nevinný chudák, ale

Skupina kolem Mašínů - to byli vojáci? Tím jako myslíte, že jejich strýc byl důstojník ve výslužbě a Milan Paumer v určitém období služil jako voják základní služby? A že se jeden z těch bratrů hlásil na vojenskou školu kam ho nevzali? Jinak jako jací vojáci? Jaké armády? Odkud přijímali rozkazy, jaké měli hodnosti? Tohle mi totiž asi nějak uniklo.

0 0
možnosti
N

neinformovany

8. 4. 2011 16:49
Re: Příslušník SNB nebyl nevinný chudák, ale

Pokud se Mašínové považovali za vojáky, tak měli dodržet  Ženevskou úmluvu o zacházení s válečnými zajatci. Policista byl již svázán a tudíž považován za válečného zajatce. Přesto, za zády svázaného policistu "vojáci" podřízli. Zde se již jedná o velmi závažné porušení trestního a mezinárodního práva.

0 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4109x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/