Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Barkynson

24. 4. 2011 14:01
Pane autore,

ve většině Vašich blogů s Vámi nesouhlasím, ale tady pod tento se mile rád podepíšu..Konečně proč né, odsuzují se zvěrstva stbáků na neviných lidech a oproti tomu se do nebes vynáší vrazi a mučitelé jiných neviných lidí.Loupežné přepadení posvěcené o několik desítek let lumpy, kteří převzali tuto zemi po komunistech bude vždy jen loupežné přepadení a vražda vraždou.Jenže ve státě sralbotků a přitakávačů se ani nemůžeme dočkat ničeho jiného...Jako bolševici odsuzovali a hanili naprosto vše co bylo spojené se západem a lezli do zadků sovětům, dnes se oslavují jakési demokratické země, které veškerý svůj vliv soustředily pouze do korporací a nezajímá je člověk jako takový, ale jen a pouze ekonomický profit, tudíž je normální oslavovat vrahy a případně si na oslavičkách namastit kapsy...A nejhorší na tom je, že nám beztrestně do očí lžou jak je to správné a hlupáci jim to schvalují a cítí se in...z toho se mi chce opravdu zvracet...

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

9. 4. 2011 10:41
Není to černobílé.......

ve chvíli prvního střetu s režimem se stáváte oficiálně zločincem....a to bez ohledu na to jestli vás soudí v rozporu i s tehdejší platnou ústavou. Od té doby je i střet s civilistou riziko, protože on nebude zkoumat vaši pravdu, pro něho jste taky zločinec stejně jako např. bankovní lupič.

Z boje s režimem se stává boj s každým na koho na rudém území narazíte při cestě ven. Vyměňte si v představách strany......kdyby se parašutista chtěl dostat z cizího území....může se mu stát, že narazí na civilista a ty buď umlčí nebo ho dostanou....

Ti civilisté mohou být nevinní. Přesto ať už cíleně nebo z nevědomosti pravděpodobně ohlásí, co viděli...... Co je pak správně? Někdy máte dvě možnosti a obě špatné.

Mašíny neobdivuji jako nějaké hrdiny, ale nejsou u mě ani zločinci srovnatelní např. s bankovním lupičem.

0 0
možnosti

emersonskej

24. 4. 2011 13:03
Re: Není to černobílé.......

Souhlas R^

0 0
možnosti

eltanin

8. 4. 2011 20:33
Ještě poznámka

U toho Rošického je zajímavé, že snad žádná z verzí, kterou za ta léta bratři Mašínové nebo jejich zastánci říkali, nesedí s pitevním protokolem. Pan Rošický měl v sobě totiž dvě kulky - jedna šla z blízka do zad (tuším, že někde nad pravou lopatkou a šikmo dolů) a druhá z větší vzdálenosti do břicha. Při pokusu o rekonstrukci - bohužel mi připadla role Rošického - mě to málem stálo rameno, když jsme se pokoušeli zrekonstruovat to tak, aby měl Rošický při výstřelu prst na spoušti (což je tuším nejposlednější verze pana Mašína, tak jak ji líčí nebohým US vojákům před odjezdem do akce - jak o tom nedávno kdesi vyšel článek.) Verzi, že by první kulka byla ta z větší vzdálenosti do břicha, jsme nezkoušeli, protože tu ruku ještě budu potřebovat, takže si ji nechci nechat utrhnout. ;-)

Nejpravděpodobněji se tedy jeví, že pan Mašín panu Rošickému vyrval zbraň, přiložil mu ji k zádům, vystřelil a pak ještě jednou střelil do umírajícího (protože první rána by byla smrtelná i sama).

0 0
možnosti

bofums

8. 4. 2011 18:29
Hassanovi a těm druhým.

Plácáte, soudruzi, o událostech, které se ani nesnažíte pochopit. Kdo v té době

žil , má na skupinu bratří Mašínů a komunisty svůj názor- podle toho, jestli patřil

mezi stoupence režimu a nebo byl " třídní nepřítel ". V těch povídáních  máte plno

chyb a účelových lží o Maš. z té doby. A jejich prostřednictvím se snažíte "odstře-

lit " každého, kdo nechce mít s bolš. nic společného! Jděte  do KLDR- všichni !!!

0 0
možnosti

vit.hassan@seznam.cz

8. 4. 2011 18:35
Re: Hassanovi a těm druhým.

Uveďte, chyby a účelové lži v mém článku, děkuji.

0 0
možnosti

jerrys22

8. 4. 2011 17:58
Pane Hassane

já myslím, že jste si tímhle příspěvkem pěkně zavařil. Máloco vyvolává tolik vášní, jako bratři Mašínové. Bohužel, přestože jsem měla tvrdou protikomunistickou výchovu, nemohu je nikdy považovat za hrdiny. Myslím, že protikomunistický odboj má lidi, které je možno obdivovat, ale tihle bratři to pro mě jistě nejsou.

0 0
možnosti

Kruton

8. 4. 2011 17:12
Zvláštní

Spočítejte si oběti Mašínů a spočítejte si oběti bolševiků. Teď bych rád slyšel, jak je možné, že nikdo nezná pořádně jména vrahů z STB, policie, armády a komunistických lágrů, když jsou obětí tisíce a jsou tu zoufalci, kteří neustále omílají něco o vraždách bratří Mašínů. Zkuste napsat něco třeba o každém dvacátém vrahovi s rudou knížkou, který dostal vyznamenání.....

0 0
možnosti

Coldboy

8. 4. 2011 16:40
V zásadě souhlas

I když já bych je neodsuzoval, protože zkrátka byla tenkrát jiná doba a my nemáme morální právo je soudit podle dnešních měřítek. Nicméně také nevidím důvod, proč je jakkoliv vyznamenávat, jelikož Mašíni zkrátka proti režimu nebojovali. Nicméně jste překvapil, od Vás bych podobný článek nečekal.

0 0
možnosti

skeptický

8. 4. 2011 15:47
Příslušník SNB nebyl nevinný chudák, ale

byl represivním nátrojem diktatury. Takže to bylo zabij nebo budeš zabit, tak jak to ve válce chodí. Příslušníci wehrmachtu byli také většinou normální, slušní lidé a přesto byli zabíjeni a my to oslavujeme. Vím, že namítnete, že srovnávám nesrovnatelné, ale skupina kolem Mašínů se snažila probít na Západ a protože to byli vojáci, tak bojovali.

0 0
možnosti

vit.hassan@seznam.cz

8. 4. 2011 16:01
Re: Příslušník SNB nebyl nevinný chudák, ale

Aha..a to že ten byl onen četník represivním nástrojem diktatury se projevovalo tak, že jel na kole objasnit fingovanou nehodu.. - Děkuji za vysvětlení.Rv

0 0
možnosti

-cis-

8. 4. 2011 15:34
Kocourkov a divná doba

Bojovnice za svobodu, předsedkyně Českého svazu bojovníků za svobodu, Anděla Dvořáková zvolila ve své válce proti režimu zcela jinou taktiku. V odbojových organizacích aktivně působila již od roku 1946.Za celoživotní boj za svobodu byla vyznamenána Řádem T.G. Masaryka I. třídy. - Co kdyby jste jeden ze svých neotřelých názorů otřel třeba o metody řeže této neotřelé bojovnice, pane Hassane

0 0
možnosti

pgjed

8. 4. 2011 15:30
Jenom hlupák

si může představovat, že pro ozbrojený odpor proti násilnému a zločinému bolševickému režimu bylo možno si dojít do hračkářství, nebo do půjčovny domácích potřeb. SNB byla ozbrojená mocenská složka, která sama vykonávala totalitní teror a to často velmi krvavě a proti naprosto nevinným lidem. Existenčně a často i fyzicky ikvidovala celé rodiny, včetně dětí. Kdo byl příslušníkem SNB nebyl nevinný řadový nezůčastněný... Byl ozbrojeným členem represívní mocenské organizace a musel počítat s tím, že bude muset bojovat proti těm, kteří bojovali proti režimu. Podobně tomu bylo s ostrahou fabrik a úřadů. To jenom vymyté mozky si myslí, že bolševizmus přijali všichni  s nadšením, nebo se skloněnou hlavou a pak spisují nesmysly a zhněty. ČEST A SLÁVA VŠEM, KTEŘÍ SE NEZALEKLI A POSTAVILI SE BOLŠEVIKŮM NA ODPOR. 

0 0
možnosti

Danny boy

8. 4. 2011 15:47
Re: Jenom hlupák

Chtěli osvobodit obyvatelstvo od bolševické nadvládxy a hrdinně začali tím, že jednotlivé obyvatele vraždili. A to surovým způsobem. Vskutku hrdinové.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS