Vít Hassan

Pořadatel protiislámských akcí Pavel Pešan sdílí příspěvek, který přirovnává Obamu k opici

28. 08. 2016 16:00:00
Na demonstraci proti Angele Merkelové s názvem "Protest "Uvítání Frau Merkel", na níž jsem byl před zraky několika přihlížejících za rasistických nadávek skupinou účastníků demonstrace doslova vykopán směrem od kašny

kvůli tomu, že jsem pouze dělal svojí práci - fotoreportáž z demonstrace pro česká média. GALERIE. Když jsem si šel následně stěžovat za policisty, tak mi bylo sděleno, že pokud si mě na akci nebude přát její pořadatel, tak nebudu moct fotit, což není argument hodný diskuse, jelikož se jednalo o veřejné shromáždění a pokud fotím pro periodikum a jsem viditelně označen, tak mám na veřejných shromážděních stejné právo fotit, jako ostatní fotografové z jiných médií. Můžete se podívat do občanského zákoníku. Stěžovat jsem si šel hned dvakrát. Nejprve za svým známým, hlavním organizátorem demonstrace Žarko Jovanovičem, který s mým fotografováním neměl žádný problém a poté za jejím spoluorganizátorem Pavlem Pešanem, který se k incidentu později na Facebooku vyjádřil tak, že jsem "tam schválně provokoval, doslova jsem fotil lidi z půl metru" a (což je na základě toho, že na demonstracích fotím teleobjektivem, zcela vyloučené), "lidem takřka lezl po zádech." Pavel Pešan dále napsal, že jsem "chtěl vyvolat konflikt, abych pak mohl tvrdit, že mě nějací rasisté napadli"

- To, že jsem byl kvůli fotografování několika agresivními účastníky demonstrace proti muslimskému násilí vulgárně urážen a fyzicky napadán, ho přitom vůbec nezajímalo. Třeba se účastníkům demonstrace na které bylo odsuzováno násilí páchané muslimy jen nelíbilo mé "multikulturní" tričko na kterém mám logo Coca Cola ve třech světových jazycích - Hebrejštině, Angličtině a Arabštině. Považte, antisemita s nápisem na tričku v Hebrejštině! :)

Ale teď vážně, jsem striktní ateista a dokonce i profesionální ochranka stojící u pódia tentokrát neměla problém mě pustit fotit k pódiu, kde vystupovali řečníci Martin Konvička, Petr Hampl, Michal Semín, Klára Samková, Martin Vítek, a řečnice z německého hnutí PEGIDA, Tatjana Festerlingová.

Ale, zpět k věci. Spolupořadatel protiislámských demonstrací z občanského sdružení Jeden domov, Pavel Pešan se tedy nepovažuje za rasistu, ale dnes na svém Facebooku sdílel "vtip" nepřímo přirovnávající amerického prezidenta Baracka Obamu k opici, což už rasismus je.

Mě a několika účastníkům diskuse na onom "vtipu" nic vtipného nepřišlo a pokládám ho za rasismus toho nejprimitivnějšího zrna. Nutno dodat, že nejsem příznivcem Baracka Obamy a jsem příznivcem dobrých vtipů o Židech, eskymácích, homosexuálech, Arabech, černoších, mimozemšťanech a Cikánech, a rád se jim zasměji, ale tohle bylo ze strany člověka, který o sobě tvrdí, že není rasista, silně přes čáru. Politolog Petr Hampl příspěvek lajkoval, takže se mu asi také líbil. Pavle Pešane, už toho mám vážně dost, běžte se se svými kecy o tom, že poměrně velká část účastníků protiislámských demonstrací včetně vás nejsou rasisté, bodnout! Primitivní rasista jste a ani nemáte koule na to to přiznat. Vy a vám podobní pomalu posouvají hranice toho, co bude společnost ještě ochotná akceptovat. Lidem jako vy je třeba říci jasné: NE. Howgh!

A teď milí diskutéři do mně. (Připomínám, že příspěvky netýkající se tématu budu nekompromisně mazat.)

Autor: Vít Hassan | karma: 24.27 | přečteno: 3129 ×
Poslední články autora